Έντεκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια προσπάθειας ανακατάληψης κτιρίου στα Πατήσια

Για κατοχή 50.500 πυροτεχνημάτων συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στα Πατήσια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας αντιεξουσιαστών που επιχείρησε να κάνει ανακατάληψη σε κτήριο στην συμβολή των οδών Κρασσά και Νάξου στα Πατήσια το οποίο είχε εκκενωθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, γύρω στις 6 το απόγευμα, περίπου 100 άτομα έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγιναν 17 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Από την άλλη πλευρά σε 20 προσαγωγές προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, έπειτα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν αργά χθες το βράδυ, έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο κέντρο της πόλης. Τρεις από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, δύο από τις συλλήψεις αφορούσαν σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η μία σε αλλοδαπό που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Η ένταση άρχισε να εκδηλώνεται λίγο μετά τις 10 το βράδυ χθες, όταν ομάδα ατόμων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην περιοχή της Ροτόντας, κινήθηκε με πορεία προς το ΑΠΘ, επί της Εθνικής Αμύνης, όπου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι