Ερντογάν: “Έξω πάμε πολύ καλά”

Οι πανηγυρισμοί του Ροζάκη για την διακήρυξη των Αθηνών, Κωνσταντίνος Κόλμερ

Στην “επίθεση φιλίας” που αποκατέστησε την Τουρκία διεθνώς αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος σε εκδήλωση για τις τουρκικές εξαγωγές

Παρουσιάζοντας στην Άγκυρα τον απολογισμό των τουρκικών εξαγωγών το 2023, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «παρά τις παρεμβάσεις κάποιων χωρών προς την αντίθετη κατεύθυνση, προσπαθήσαμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας με βάση μια προσέγγιση που θα είναι αμοιβαία επωφελής» -όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την προσφιλή του έκφραση, “καζάν-καζάν”.

Επίσης, ανέφερε πως η χώρα του ξεπέρασε τις διαφορές απόψεων που προέκυψαν με ορισμένες χώρες της περιοχής και επανέφερε τη συνεργασία της στο επίπεδο που θα έπρεπε να είναι. «Ποτέ δεν απορρίψαμε τη χείρα φιλίας που κάποιος έτεινε προς εμάς. Απεναντίας, πηγαίναμε τρέχοντας σε εκείνους που έκαναν ένα βήμα προς το μέρος μάς», υποστήριξε.

Προσέθεσε ότι «ενώ οι σχέσεις μας με τον τουρκικό κόσμο έχουν φθάσει σε ιστορικό υψηλό, προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας και με την Ευρώπη και την Αμερική στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού. Διαμορφώσαμε την εξωτερική μας πολιτική με τουρκοκεντρική αλλά παγκόσμια προοπτική. Δεν θα υπάρξει επιστροφή από αυτό. Η Τουρκία θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό των φίλων της». Αναφερόμενος στις τουρκικές εξαγωγές, επισήμανε ότι το 2023 έφτασαν τα 255,809 δισ. με αύξηση 0,6% σε σχέση με πέρυσι, καταρρίπτοντας ιστορικό ρεκόρ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι