Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 21:00 (Πέμπτη 10-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Για τις πρωινές ειδήσεις στο SLpress μπορείτε να ανατρέξετε εδώ, καθώς κατωτέρω δημοσιεύονται γεγονότα ή εξελίξεις που γνωστοποιήθηκαν μετά το μεσημέρι.

  • Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλίες: «Χρειάζονται μέτρα για την ακρίβεια». Το θέμα εξετάζεται θετικά, αλλά φαίνεται δύσκολη ως προς το άλλο θέμα, την συμφωνία για νέο ευρω-ομόλογο για άμυνα και ενέργεια στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς διαφωνούν πάνω από τρία κράτη – Για την Ελλάδα η ΕΚΤ επιβεβαίωσε ότι θα επενδύσει τους τίτλους που έχει αγοράσει στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγορών για την πανδημία (ΡΕΡΡ), ούτως ώστε οικονομίες όπως της Ελλάδας να μην υποστούν σοκ από την απότομη μετάβαση εξαιτίας του tapering
  • Κλειστά και αύριο τα σχολεία στη σε όλο το Βόρειο Τομέα Αττικής, σε όλη την Ανατολική Αττική, με εξαίρεση τους δήμους Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης, όπου θα είναι όλα τα σχολεία ανοιχτά, ενώ κλειστά θα είναι και τα σχολεία
    του δήμου Φυλής και των δημοτικών ενοτήτων Βιλίων και Ερυθρών – Θαμμένα στο χιόνι τα χωριά της Εύβοιας που είχαν καεί το καλοκαίρι.
  • Πανδημία: Συνεχίζεται η αυξητική τάση στα κρούσματα μετά το τριήμερο αλλά και μετά την χαλάρωση των μέτρων. Παρότι έγιναν λιγότερα τεστ από χθες, τα κρούσματα έφθασαν τα 21.863 χωρίς τα μαθητικά και η θετικότητα ανήλθε στο 8,7%, δηλαδή 4% υψηλότερη από χθες. Στα νοσοκομεία έγιναν 358 εισαγωγές, δηλαδή 96 περισσότερες από χθες. Αυξήθηκαν και οι διασωληνώσεις – Μπορείτε να δίτε εδώ τα σημεία όπου θα διενεργούνται δωρεάν τεστ αύριο 11 Μαρτίου.
  • Προφυλακίσθηκαν το ανδρόγυνο και ο φίλος τους για την απαγωγή του εμπόρου ανταλλακτικών Γιώργου Κασσιμάτη. Η γυναίκα υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα, αλλά ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείσθηκαν.
  • Συνεχίζονται οι εικασίες για την υπόθεση των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που ο θάνατός τους δεν ερμηνεύεται επιστημονικά σε ικανοποιητικό βαθμό.

Διεθνή

  • Ο Ερντογάν ζήτησε από τον Μπάιντεν «να αρθούν οι άδικες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας».
  • Μακρόν στη Σύνοδο Κορυφής: Θα αλλάξει η Ευρώπη μετά από αυτό τον πόλεμο – Δεν είναι ρεαλιστικό να ενταχθεί άμεσα στην ΕΕ η Ουκρανία και δεν μπορεί να γίνουν συζητήσεις για ένταξη με χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση – Συμφώνησε μαζί του και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας
  • Πούτιν: «Όσο περισσότερες κυρώσεις θέτει η Δύση, τόσο θα αυξάνουν διεθνώς οι τιμές των τροφίμων».
  • Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ουκρανία – Εκτιμάται ότι έχει αποχωρήσει από το Κιεβο περίπου ο μισός πληθυσμός της πόλης, ο οποίος είναι περίπου 3 εκατομμύρια – Απομακρύνθηκαν 80.000 από το Σούμι – Ο Ζελένσκι πιέζει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για άμεση ανάμιξη λέγοντας ότι «ο παγκόσμιος πόλεμος έχει ήδη αρχίσει και δεν το καταλαβαίνετε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι