Οι κυριότερες σημερινές ειδήσεις μέχρι τις 14:00 (Πέμπτη 10-3-22)

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
  • Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας και εισοδηματικά κριτήρια για τα άλλα επιδόματα – Εκτίναξη πληθωρισμού στο 7,2% το Φεβρουάριο – Προβληματισμός για το πού πάνε τα επιδόματα – ΣΥΡΙΖΑ: «Αντί ο Μητσοτάκης να στέλνει γράμματα στην Κομισιόν, να παίρνει μέτρα στην Ελλάδα για το τσουνάμι ακρίβειας» – Πρόστιμο 140.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά δεν μας λέει σε ποια αλυσίδα ανήκε αυτό.
  • Πάτωσε η προβολή του σίριαλ “Υπηρέτης του Λαού” που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, πιάνοντας 8,3%. Οι περισσότεροι προτίμησαν τον “Σασμό” (21.9%), το “MasterChef” (18,8%) και  το Survivor (17.1%) – Στην Ουκρανία η σειρά είχε μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά οδήγησε τον Ζελένσκι στην προεδρία.
  • 7.000 Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φθάσει στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη.
  • Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς μετά από πεντάμηνη νοσηλεία σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο.
  • Χιονοπτώσεις στην Αττική –  Χωριά δίχως ρεύμα λόγω των χιονοπτώσεων στην Εύβοια – Και αύριο θα μείνουν κλειστά κάποια σχολεία στην Αττική, αλλά θα ανακοινωθεί αργότερα ποια.
  • Εργολάβος 63 ετών έγινε στόχος πυροβολισμών τα ξημερώματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ασχολείται το Τμήμα Εκβίασης της Ασφάλειας Αττικής.
  • Εξαρθρώθηκε οργάνωση οπαδών του Παναθηναϊκού που με αρχηγό μια 27χρονη έριχνε μολότοφ και επιτίθετο σε οπαδούς του Ολυμπιακού. Συνεχίζονται οι έρευνες και για οπαδούς άλλων ομάδων με παρόμοια δράση εις βάρος οπαδών αντιπάλων ομάδων.
  • Βρέφος 2,5 μηνών εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Λεμεσού και συνελήφθησαν οι γονείς, 22 και 37 ετών αντίστοιχα, επειδή το άτυχο παιδί είχε κατάγματα και κακώσεις που δεν αιτιολογούνταν από απλή πτώση – Οι ίδιοι είχαν υποστηρίξει ότι “πνίγηκε” τρώγοντας. Οι γονείς ήταν υπό παρακολούθηση από την Πρόνοια, αλλά το κακό δεν απετράπη.
  • Ακατάπαυστα εργάζονται τα μηχανήματα στον Δήμο Ωρωπού για να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο που λόγω της κακοκαιρίας “Φίλιππος”, δέχεται πυκνό όγκο χιονιού με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος Συκάμινο-Αυλώνα προς το Μοναστήρι. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, ο δρόμος έκλεισε για λόγους ασφαλείας των οδηγών. Συγκεκριμένα, συνεργεία του Δήμου Ωρωπού επιχειρούν αποχιονισμούς σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι, Μετόχι Ρη, Μαλακάσα και Αυλώνα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί με ασφάλεια δύο διακομιδές ασθενών, ενώ με τη δημοτική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε και η μετακίνηση ενός δημότη για αιμοκάθαρση στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.Διεθνή
  • Αδιέξοδο στις συνομιλίες των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια.  Στην Αττάλεια και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ για το διπλωματικό φόρουμ που διεξάγεται εκεί – Οι Ουκρανοί ζητούν 24ωρη κατάπαυση του πυρός και η Ρωσία αρνείται γιατί αυτό θα καθυστερήσει την προέλασή της και θα παραταθεί ο πόλεμος – Αναφορές για νέους βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη – Η Ρωσία δηλώνει ότι έχει επιδώσεις τις θέσεις της Ομοσπονδίας στην ουκρανική κυβέρνηση και αναμένεται  απάντηση και ότι χωρίς έγγραφη απάντηση, δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος.
  • Η Ρωσία επιμένει ότι οι ΗΠΑ χρηματοδοτούν Ουκρανούς ερευνητές για βιολογικά όπλα – Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα πως υιοθετεί τις ρωσικές “θεωρίες συνωμοσίας” περί όπλων μαζικής καταστροφής
  • «Η οικονομία μας δέχεται τώρα την επίδραση ενός σοκ και υπάρχουν αρνητικές συνέπειες, αλλά θα ελαχιστοποιηθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
  • Για το μαιευτήριο στη Μαριούπολη η Ρωσία επιμένει ότι εβλήθη από ρωσικές δυνάμεις επειδή είχε εκκενωθεί από γυναίκες, νεογνά και ιατρικό προσωπικό και είχε καταληφθεί από Ουκρανούς εθνικιστές που είχαν ταμπουρωθεί εκεί, «χρησιμοποιώντας αμάχους ως ασπίδα και στήνοντας προβοκάτσια». – Τρεις νεκρούς μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, αναφέρουν οι Ουκρανοί ως απώλειες από την επίθεση στο μαιευτήριο.
  • Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι ο στρατός της χώρας του πρέπει να αποτρέψει επίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων από τα μετόπισθεν, εννοώντας προσπάθειες των Ουκρανών να επιτεθούν στις προελαύνουσες ρωσικές δυνάμεις – Ο ίδιος δήλωσε ότι η Λευκορωσία θα διασφαλίσει την παροχή ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι