Έβρος: Πυροβολισμοί από την τουρκική όχθη προς Γερμανούς της Frontex

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Νέο σκηνικό έντασης στήθηκε στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και μάλιστα με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Spiegel στην Αθήνα, Γιώργος Χρηστίδης. Σύμφωνα με την ανταπόκρισή του, τα ξημερώματα της Κυριακής υπήρξε συγκεκριμένο επεισόδιο στον Έβρο όταν έπεσαν πυροβολισμοί από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική.

Στο σημείο εκείνη την ώρα περιπολούσε μικτή περίπολος της Frontex με τη συμμετοχή Γερμανών αστυνομικών. Φαίνεται μάλιστα να έχουν σημειωθεί και άλλα τέτοια επεισόδια, ενώ υπάρχει και επιστολή του διοικητή της Frontex προς την Κομισιόν στην οποία αναφέρει ότι οι δυνάμεις στον Έβρο είναι σε αυξημένη επιφυλακή και ότι όλοι ἐχουν πλέον την εντολή να φορούν αλεξίσφαιρα.

Πηγή της Κομισιόν σημείωσε ότι «πράγματι υπήρξαν περιστατικά με πυροβολισμούς από την τουρκική πλευρά στον αέρα. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από συνοριοφύλακες που είπαν ότι έγιναν απόπειρες από την τουρκική πλευρά να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες προς την Ελλάδα και ότι οι δυνάμεις της Frontex δίνουν έναν πραγματικό αγώνα. «Όταν πλησιάζουν οι δικές μας περίπολοι προς την τουρκική πλευρά πέφτουν πυροβολισμοί στον αέρα», λένε οι συνοριοφύλακες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι