Εξάρχεια: Ανακοίνωση για κοριούς και 500 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν εκκενώσουν από τουρίστες τα σπίτια τους

Εξάρχεια: Ανακοίνωση για κοριούς και 500 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν εκκενώσουν από τουρίστες τα σπίτια τους

Φαρσέρ αναστάτωσαν τους κατοίκους των Εξαρχείων με πλαστή ανακοίνωση περί κοριών και απομάκρυνσης… των τουριστών ως επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία

Ψευδής ανακοίνωση, που ήταν γραμμένη στα αγγλικά και έφερε τα λογότυπα του υπουργείου Υγείας και του δήμου Αθηναίων, καλούσε τους κατοίκους πολυκατοικιών των Εξαρχείων να εκκενώσουν όσα διαμερίσματα ενοικιάζουν σε τουρίστες, επ’ απειλή προστίμου 500 ευρώ. Η ανακοίνωση ήταν αληθοφανής και επικαλείτο πρόβλημα δημόσιας υγείας -ύπαρξη κοριών.

Το κείμενο αναστάτωσε τους κατοίκους και προκάλεσε την αντίδραση του υπουργείου Υγείας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση, ενώ ενημέρωσε και τις αστυνομικές αρχές. Η ανακοίνωση που θυροκολλήθηκε ανέφερε ότι η απομάκρυνση των μη μονίμων κατοίκων είναι απαραίτητη για την υγεία των μονίμων κατοίκων της περιοχής.

«Το υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου.

Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο Υγείας, «η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι