Εξέπεσε του αξιώματος μετά την ορκωμοσία του ο Κασιδιάρης

Εξέπεσε του αξιώματος μετά την ορκωμοσία του ο Κασιδιάρης
O καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, εισέρχεται στο δικαστήριο για την δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, Αθήνα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Σε αργία τέθηκε μετά την ορκωμοσία του ως δημοτικός σύμβουλος ο Ηλίας Κασιδιάρης και οδηγήθηκε στη φυλακή

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ορκίστηκε σήμερα το πρωί δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, αλλά αμέσως μετά τέθηκε σε αργία και οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Δομοκού. Υπενθυμίζεται ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, έλαβε 11.643 ψήφους και ποσοστό 8,33% και εξελέγη ως επικεφαλής της παράταξής του, μαζί με άλλον έναν δημοτικό σύμβουλο.

Σε αργία τέθηκε λόγω της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του για κακούργημα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Κατά συνέπεια εκπίπτει από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και δεν θα μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ορκίστηκε μόνος τους, με μια μέρα διαφορά από το υπόλοιπο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, και μεταφέρθηκε στο Δημαρχείο, στην πλατεία Κοτζιά, με χειροπέδες. Από 30 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου θα βρεθεί εκτός φυλακών, αφού έλαβε πενθήμερη άδεια, στη διάρκεια της οποίας πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι