Ευρώπη: Η “εβδομάδα της κόλασης” με πρωτοφανές κύμα καύσωνα

Ευρώπη: Η “εβδομάδα της κόλασης” με πρωτοφανές κύμα καύσωνα

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο σχολείων και περιορισμούς στην κυκλοφορία σήμερα, καθώς μεγάλα τμήμα της Γηραιάς Ηπείρου συνεχίζουν να ασφυκτιούν από το πρωτοφανές κύμα καύσωνα.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναζήτησαν δροσιά στα σιντριβάνια, τους ποταμούς και τις λίμνες από το Παρίσι έως το Μόναχο, καθώς ο υδράργυρος παραμένει κολλημένος άνω των 35 βαθμών Κελσίου.

Μάλιστα, σε περιοχές της νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας τα θερμόμετρα δείχνουν πάνω από 40 βαθμούς.

Στον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, οι υπεύθυνοι προσέφεραν στα πρωτεύοντα θηλαστικά παγωμένες μπανάνες και την ίδια ώρα, στο Βρανδεμβούργο, στην ανατολική Γερμανία, η αστυνομία ανήρτησε στο Twitter τη φωτογραφία ενός άνδρα, τον οποίο σταμάτησαν, επειδή οδηγούσε ένα σκουτεράκι ολόγυμνος, φορώντας μονάχα το κράνος του.

Στους βουλευτές στο κρατίδιο της Έσσης επετράπη να φορέσουν βερμούδες στο τοπικό κοινοβούλιο.

Στο Βατικανό, οι πιο ηλικιωμένοι πιστοί παρακολούθησαν την εβδομαδιαία ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου από τις μεγάλες οθόνες που είχαν εγκατασταθεί σε μια κλιματιζόμενη αίθουσα προκειμένου να αποφύγουν τις υψηλές θερμοκρασίες που σαρώνουν τη Ρώμη.

Όσοι παρέμειναν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου προστατεύτηκαν από τον καυτό ήλιο κρατώντας ομπρέλες.

«Όλα είναι θέμα πίστης. Νομίζω ότι είναι υπέροχο που τόσοι πολλοί άνθρωποι ήρθαν εδώ με αυτόν τον ήλιο, αυτήν την ώρα, για να δουν από κοντά τον Άγιο Πατέρα. Είναι μια επίδειξη πίστης» υποστήριξε ο Ισπανός φοιτητής Φρανθίσκο Κούκα.

Πίσω στη Γερμανία, η ταμπλόιντ Bild προσέφερε, στον ιστότοπό της, στους αναγνώστες της συμβουλές για το πώς να παραμείνουν δροσεροί.

Μεταξύ άλλων, τους συνέστησε να βάλουν το πάπλωμά τους στον καταψύκτη προτού πέσουν για ύπνο, να κοιμούνται με μια θερμοφόρα, που θα την έχουν γεμίσει με παγωμένο νερό και να αποφεύγουν το αλκοόλ.

Τη στιγμή που οι γαλλικές και γερμανικές αρχές προειδοποιούν για διακοπές στο δίκτυο υδροδότησης, εθελοντές διένειμαν μπουκάλια νερό σε άστεγους στο Βέλγιο και την Πολωνία, η οποία κατέγραψε σήμερα την υψηλότερη ποτέ θερμοκρασία για τον μήνα Ιούνιο, στους 38,2 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ισπανία, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο υδράργυρος μπορεί να ξεπεράσει τους 42 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες, οι υψηλότερες θερμοκρασίες από το 1975. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TVE μιλάει για την «εβδομάδα της κόλασης».

Στο Παρίσι και τη Λιόν, οι γαλλικές αρχές εφάρμοσαν έκτακτες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων για να περιορίσουν τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο του καύσωνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι