Εύβοια: Επτά οι νεκροί, ένας αγνοούμενος από το πέρασμα της “Θάλειας”

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, την Κυριακή (09/08), εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Κεντρική Εύβοια. Μεταξύ των θυμάτων είναι μια 37χρονη και ένας 42χρονος στην Αμφιθέα. Επίσης, δύο ηλικιωμένοι, 86 και 85 ετών, αντίστοιχα, βρέθηκαν νεκροί, καθώς και ένα μωρό μόλις οκτώ μηνών.

Ακόμα, ένας 75χρονος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί από την περιοχή με γεωργικό όχημα. Ένας άνθρωπος είναι αγνοούμενος. Στην περιοχή είχαν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούσαν και το ένα μέτρο και κατευθύνονταν στην παραλία. Άλλωστε, ακόμα και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αδυνατούσαν να περάσουν από διάφορα σημεία.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη, βυθίζοντας τα πάντα στο νερό. ​Περίπου 3.000 σπίτια πλημμύρισαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι