Foreign Affairs: Η Ελλάδα οδηγήθηκε σε μια κρίση εξωτερικής πολιτικής από λάθος Μητσοτάκη

Foreign Affairs: Η Ελλάδα οδηγήθηκε σε μια κρίση εξωτερικής πολιτικής από λάθος Μητσοτάκη

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν πήρε καμία δέσμευση από τους συμμάχους ώστε να συνταχθούν με την χώρα στη διαμάχη της με την Τουρκία σε Μεσόγειο και το Αιγαίο,

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κατάφερε να πάρει καμία δέσμευση από τους συμμάχους ώστε να συνταχθούν με την Ελλάδα στη διαμάχη της με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αναφέρει ο αναλυτής Γιάννης Μπαμπουλιάς για το Foreign Policy τη Δευτέρα.

Έχουν αυξηθεί οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας από τον Νοέμβριο, όταν η Άγκυρα υπέγραψε συμφωνία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης που διεκδίκησε μια τουρκική αποκλειστική οικονομική ζώνη η οποία αγνόησε την ελληνική επικράτεια γύρω από αρκετά από τα νησιά της, συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης.

“Το αποτέλεσμα ήταν μια από τις μεγαλύτερες διπλωματικές και πολιτικές κρίσεις στην πρόσφατη ελληνική ιστορία, εκθέτοντας τη διεθνή αδυναμία της χώρας”, δήλωσε ο Μπαμπουλιάς.

Ο Μhτσοτάκης δεν κατάφερε να κερδίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τους ευρωπαίους συμμάχους του για να υποστηρίξει τα ελληνικά συμφέροντα στην περιοχή, δήλωσε ο Μπαμπουλιάς, επισημαίνοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε καν προσκληθεί σε διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα.

“Φαίνεται ότι η προσέγγιση της διπλωματίας του Μητσοτάκη δεν δημιούργησε καμία ευνοϊκή μεταχείριση για την Ελλάδα, σπαταλώντας όποια επιρροή έχει στη διάθεσή της”, ανέφερε ο αναλυτής.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι