Φουλ για δεύτερες εκλογές από Μητσοτάκη – Οι δηλώσεις Τσίπρα-Ανδρουλάκη

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μπάιντεν

Δεύτερες εκλογές, νέα εκλογική αναμέτρηση προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Πιθανότατα και με όσα εμμέσως υπονόησε σε δήλωση του νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος οι νέες εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 25 Ιουνίου.

«Όχι σε αβέβαιους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, τα μαθηματικά της απλής αναλογικής δεν  βγαίνουν» , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, αμέσως μετά τη μεγάλη νίκη. Όπως είπε, οι πολίτες έδωσαν την έγκρισή τους για μια ΝΔ αυτοδύναμη και δυνατή, έδωσαν εντολή για ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «πολιτικό σεισμό», δήλωσε περήφανος και συγκινημένος για το «εντυπωσιακό ποσοστό» και είπε ότι θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την ανάδειξη αυτοδύναμης κυβέρνησης -προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, ότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν νωρίτερα (σ.σ. με επικρατέστερη ημερομηνία την 25η Ιουνίου).

Σκέρτσος

Νωρίτερα ο κ. Σκέρτσος είχε δηλώσει πως αν τα αποτελέσματα των exit poll επιβεβαιωθούν, είναι σαφές ότι από αυτά δεν προκύπτει «εντολή των πολιτών για συνεργασίες», δήλωσε στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο η ΝΔ να «τα βρει» μετεκλογικά με άλλα κόμματα για τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Ωστόσο, με τη δήλωση αυτή, ο κ. Σκέρτσος δεν έκλεισε την πόρτα στα σενάρια ότι οι δεύτερες εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα από τις 2 Ιουλίου. Δεδομένου ότι η μέγιστη διάρκεια των διερευνητικών εντολών είναι 9 μέρες, και ακόμη κι αν συμπεριλάβει κανείς το χρόνο που απαιτείται για την ορκωμοσία της Βουλής, την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρων και τη σύσκεψη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα εφικτό σενάριο θα ήταν να γίνουν οι δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Τσίπρας

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα και θα αποτιμήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο εκλογικός κύκλος δεν έχει τελειώσει. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις απαραίτητες αλλαγές», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια σύντομη δήλωση που πραγματοποίησε.

«Να δώσουμε με τους καλύτερους όρους την επόμενη κρίσιμη εκλογική μάχη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την εκλογική μάχη.

Δήλωση Ανδρουλάκη

«Μεγάλη βραδιά για το ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης λίγο πριν μπει στα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη. «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα που υπέγραψαν αυτή τη μεγάλη νίκη σήμερα», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο οποίες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον “χορηγό του Μητσοτάκη”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι