Γαλλία: Αστυνομικοί τον χτύπησαν δώδεκα φορές με τίζερ, και πέθανε

Γαλλία: Αστυνομικοί τον χτύπησαν δώδεκα φορές με τίζερ, και πέθανε

Δεκαοκτώ αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να συλλάβουν έναν άοπλο άνδρα και τον χτύπησαν 12 φορές με τίζερ, με αποτέλεσμα να πάθει δύο ανακοπές και να πεθάνει

Ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών πέθανε σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου είχε διακομισθεί από χθες το βράδυ, καθώς είχε δεχθεί τουλάχιστον 12 πλήγματα από όπλο τίζερ, κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία στο Μονφερμέιγ -βόρειο προάστιο του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έξι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλων εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλοι δώδεκα αστυνομικοί είχαν κληθεί στο ίδιο σημείο, δηλαδή συνολικά 18 άνδρες, για έναν άοπλο άνδρα. Κλήθηκαν συγκεκριμένα σε ένα παντοπωλείο της περιοχής, για να συλλάβουν «έναν άνδρα ο οποίος βρισκόταν σε υπερδιέγερση και ήταν επιθετικός». Δεν μπόρεσαν να τον ελέγξουν, τους δάγκωσε και του έκαναν απανωτά ηλεκτροσόκ.

Επρόκειτο για έναν άνδρα που γεννήθηκε στη Μαρτινίκα, η οποία είναι υπερπόντιο γαλλικό διαμέρισμα. Μετά τις ηλεκτροπληξίες που δέχθηκε, έπαθε δύο ανακοπές, έπεσε σε κώμα και σήμερα πέθανε. Θα διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση και «γίνεται έρευνα για τυχόν υπερβολική άσκηση βίας».

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ειδοποιήθηκαν από έναν παντοπώλη για επιθετικό και ααπειλητικό πελάτη. Μετέβησαν εκεί και βρήκαν τον 30χρονο μεθυσμένο. Τότε τους επιτέθηκε και δάγκωσε τον ένα στο δάχτυλο, οπότε κάλεσαν ενισχύσεις. Σύμφωνα με την εισαγγελία, έξι αστυνομικοί, εκ των 18 που παρενέβησαν, έκαναν χρήση των όπλων εκτόξευσης “βελών” που προκαλούν ηλεκτροσόκ. Περίπου 12 πλήγματα κατάφεραν στον ύποπτο, βάσει των πρώτων στοιχείων της έρευνας.

Την έρευνα σχετικά με την επιχείρηση ανέλαβε η Γενική Επιθεώρηση της Εθνικής Αστυνομίας της Γαλλίας (IGPN). Οι αστυνομικοί δεν έχουν προς το παρόν καταθέσει και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι