Γεωργιάδης: Όσοι αποδεικνύουν πτώση τζίρου λόγω κοροναϊού, θα έχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία

Γεωργιάδης: Όσοι αποδεικνύουν πτώση τζίρου λόγω κοροναϊού, θα έχουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία

«Όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κοροναϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν».

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ο υπουργός δήλωσε: «Ανακοινώσαμε ήδη χθες μια πρώτη δέσμη μέτρων περί αναστολής καταβολής ΦΠΑ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κοροναϊού. Υπάρχουν κλάδοι, όπως τα catering, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα που έχουν μεγάλη πτώση. Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να κρατήσουν τους εργαζομένους τους».

Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε ότι: «Όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κοροναϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν. Αυτό είναι μήνυμα για εκείνους που είναι νόμιμοι, έκοβαν αποδείξεις και μπορούν να αποδείξουν τη μείωση του τζίρου».

Συμφωνία εγγυοδοσίας 100 εκατ. ευρώ

Σχετικά με την χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ο υπουργός είπε ότι όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τρεις μήνες από σήμερα θα μπορούν να πάρουν χαμηλότοκα εγγυημένα δάνεια. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία τη δική μου και του υφυπουργού μου, κ. Ι. Τσακίρη, ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφωνία εγγυοδοσίας 100 εκατ. ευρώ με τη μόχλευση ποσού έως μισού δις ευρώ για δάνεια αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή οι τράπεζες τους ζητούσαν collaterals, σε τρεις μήνες – τόσο χρειάζεται η γραφειοκρατία μεταξύ τραπεζών και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων -θα πηγαίνουν στην τράπεζα και θα λαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο. Δηλαδή, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τρεις μήνες από σήμερα θα μπορούν να πάρουν χαμηλότοκα εγγυημένα δάνεια».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι