Γερμανός αστυνομικός απολύθηκε επειδή πήρε τυριά από ανατραπέν φορτηγό

Για επιστροφή στο "φρένο χρέους" δεσμεύεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Γερμανός αστυνομικός απολύθηκε από την υπηρεσία του επειδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο έκλεψε τυρί τσένταρ από ένα φορτηγό που είχε ανατραπεί. Ο ένστολος είχε αναλάβει να ρυθμίσει την κίνηση μετά από το τροχαίο ατύχημα. Ο ίδιος είπε, “αν δεν έπαιρνα το τυρί, θα το πέταγαν στο σκουπίδια, δεν έκλεψα,  εξάλλου δεν έφαγα ούτε μια μπουκιά από αυτό”. Εντούτοις ούτε το εφετείο έδειξε κατανόηση και ο αστυνομικός έχασε τη δουλειά του οριστικά.

Ο καταδικασθείς ένστολος είχε ανταποκριθεί σε κλήση για το τροχαίο. Οπως κατέθεσαν μάρτυρες, ανέβηκε στο ανατραπέν φορτηγό και είπε σε έναν διασώστη να του δώσει εννέα πακέτα τυρί, βάρους 20 κιλών και αξίας περίπου 554 ευρώ. Κάποια από τα τυριά κατέληξαν στο γραφείο του αλλά η τύχη των υπόλοιπων δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι σήμερα, όπως αναφέρθηκε στη δίκη του.

Οι αρχές υποθέτουν ότι ο αστυνομικός κράτησε τέσσερα πακέτα για τον ίδιο ή για φίλους και συγγενείς του. Ο αστυνομικός, που έλεγε ότι ούτε καν του αρέσει το τσένταρ, είχε προσφύγει κατά της απόλυσής του με το επιχείρημα ότι το τυρί δεν άξιζε επί της ουσίας τίποτα, αφού είχε αποψυχθεί και θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι