Γεροβασίλη: “Πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή”

Γεροβασίλη: “Πρωτοφανής προσπάθεια εισβολής στη Βουλή”

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφ. “Έθνος της Κυριακής” τονίζει ότι υπήρξαν «καθοδηγητές και υποκινητές» των επεισοδίων του συλλαλητηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2019 και της «πρωτοφανούς προσπάθειας εισβολής» στη Βουλή που κατήγγειλαν ο πρόεδρος της Βουλής, η ίδια, ο φρούραρχος της Βουλής με αναλυτική έκθεση και η Αστυνομία με ανακοίνωσή της.

«Όλα τα δεδομένα έχουν συγκεντρωθεί με καταθέσεις, μαρτυρίες, οπτικοακουστικό υλικό και συντάσσονται οι αντίστοιχες δικογραφίες στην Αθήνα και στη Βόρεια Ελλάδα» αναφέρει η κ. Γεροβασίλη.

Χαρακτηρίζει «προκλητική» τη στάση της ΝΔ, σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν ψέλλισε τις λέξεις «ακροδεξιά», «ακροδεξιός» και «ακροδεξιά βία», παρά μόνο κατέφυγε στο γενικόλογο κλισέ για «βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», «ψαρεύοντας» για άλλη μία φορά ακροδεξιά» και εξαιρεί τον Ν. Δένδια που «στάθηκε με αξιοπρέπεια».

Ερωτηθείσα με βάση οπτικό υλικό «που δείχνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό δίπλα από ομάδες που προκαλούσαν επεισόδια στο Σύνταγμα» αν θεωρεί ότι θα οδηγηθούν ή πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη στελέχη της ΧΑ, αφού επανέλαβε ότι «οι δικογραφίες που συντάσσονται θα είναι πλούσιες και η Δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της» προσθέτει: «Εκτιμώ ότι η έρευνα θα βγάλει λαγούς!»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι