Γυμνοί και ημίγυμνοι ποδηλάτες κατά της βίας και της μόλυνσης

Γυμνοί και ημίγυμνοι ποδηλάτες κατά της βίας και της μόλυνσης
Κόσμος συμμετέχει στην 17η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία Naked Bike Ride Thessaloniki Greece 2024, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά της βίας, κατά της ρύπανσης και κατά των μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς.

Η γυμνή ποδηλατοδρομία διοργανώνεται εδώ και 17 χρόνια για να υποστηρίξει διάφορα θέματα. Φέτος ήταν μία μορφή διαμαρτυρίας για τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και για τη βία. Δεκάδες ποδηλάτες με ζωγραφισμένες τις ευαίσθητες περιοχές, άλλοι τελείως γυμνοί και άλλοι ημίγυμνοι, αλλά και μερικοί ντυμένοι, δήλωσαν με τον τρόπο τους ότι διαμαρτύρονται για τη μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά και την βία, ενώ κεντρικό σύνθημα παραμένει το «ελεύθερο σώμα» και το ότι «το γυμνό μας σώμα δεν είναι προσβολή, είναι φυσικό και όμορφο πολύ».

Η διαδρομή ξεκίνησε στις 19:00 από το πάρκο του Πεδίον του Άρεως και κινήθηκε προς τον Λευκό Πύργο. Οι  ποδηλάτες καλούσαν τον κόσμο να βάλει «ένα STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία». Όπως είπαν οι διοργανωτές, είναι μια γιορτή διεκδίκησης για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και τοι Ελεύθερο Σώμα. «Ελάτε όσο γυμνές/οι τολμάτε, ελεύθερη συμμετοχή, με ποδήλατα, ρόλερς και άλλα μη-μηχανοκίνητα», έλεγαν στον κόσμο που παρακολουθούσε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι