Γκάφα (;) ολκής από την Αντιτρομοκρατική για την προκήρυξη για βόμβα του ΟΛΑ

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σοβαρό εργαστηριακό λάθος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών φέρεται να ενέπλεξε κατηγορούμενο στην επονομαζόμενη “γιάφκα του Κουκακίου” με την συγγραφή της προκήρυξης της “Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών” για την βομβιστική επίθεση στον ΣΕΒ.

Ουσιαστικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι βρέθηκε στον υπολογιστή του κατηγορουμένου το πρωτότυπο της προκήρυξης για βομβιστική επίθεση του ΟΛΑ με το επιχείρημα ότι το αναρτημένο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή. «Εκ των ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά στον αναφερόμενο ιστότοπο». Υπονοούσε η ΕΛΑΣ ότι η προκήρυξη που είχε βρεθεί στην κατοχή του ηλικίας 42 ετών κατηγορουμένου ήταν επεξεργασμένη από τον ίδιο, πριν αυτή αναρτηθεί στοιστότοπο του αντιεξουσιαστιικού χώρου και άρα αυτός ήταν ο συντάκτης της, είτε είχε βοηθήσει στη συγγραφή και αποστολή της προκήρυξης στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Εν συνεχεία όμως η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με νέο έγγραφό της ζητούσε από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να ερευνήσει αν η προκήρυξη υπάρχει και αλλού στην ίδια μορφή, καθώς διαπίστωσε πως είχε αναρτηθεί σε τρεις ιστοσελίδες σχεδόν την ίδια ώρα και μέρα που το είχε “κατεβάσει” και ο κατηγορούμενος. Η νέα απάντηση ήρθε στις 10 Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας το σοβαρό λάθος. Η προκήρυξη που είχε βρεθεί στον εξωτερικό σκληρό δίσκο του κατηγορουμένου δεν ήταν η πρωτότυπη, αλλά την είχε κατεβάσει από το διαδίκτυο, την ίδια περίπου ώρα που το είχαν κάνει και δημοσιεύσει τρεις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, με πηγή τον ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αυτά τα στοιχεία διαβιβάστηκαν εν τέλει στις δικαστικές αρχές ώστε ο κατηγορούμενος να μην κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ΟΛΑ αλλά για τα υπόλοιπα (κατοχή εκρηκτικών κ.λπ.)

Γεννάται πάντως το ερώτημα αν όντως η αντιτρομοκρατική έκανε το λάθος να μην ελέγξει εγκαίρως πότε ακριβώς αναρτήθηκε το κείμενο και αν είχε αναρτηθεί με την ίδια ακριβώς επεξεργάσιμη μορφή και αλλού (εν προκειμένω είχε ήδη αναρτηθεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδες). Ή αν γνώριζε ότι δεν ήταν το πρωτότυπο αλλά άφησε να “σέρνεται” η είδηση ότι ήταν το πρωτότυπο και ότι ο κατηγορούμενος ήταν μέλος του ΟΛΑ για άλλους λόγους.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι