Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια – Κυκλωμένο από παντού το χωριό

Η εξέλιξη στα Βίλια -Η φωτιά στην Κερατέα υπό πλήρη έλεγχο

Η φωτιά στα Βίλια, η οποία μαίνεται για τρίτη ημέρα, απειλεί και πάλι το χωριό, καθώς άλλαξε ξανά η φορά του αέρα και οι φλόγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα σπίτια.

Νωρίτερα όλοι πίστευαν ότι η φωτιά θα μπει μέσα στον οικισμό, όμως έγινε αμέσως επιχείρηση ανάσχεσης με όλα τα εναέρια μέσα και τις επίγειες δυνάμεις. Έτσι η φωτιά ανακόπηκε και δεν έφθασε στο χωριό. Ωστόσο, λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα άλλαξε πάλι η φορά του ανέμου και μια νέα αναζωπύρωση άρχισε να απειλεί τον οικισμό.

Αυτή την ώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν το νότιο τμήμα της πυρκαγιάς προς Βένιζα, Γκίνη και Αγία Τριάδα. Με μηχανήματα έργου γίνεται διάνοιξη νέων ζωνών με στόχο κυρίως την αποφυγή επέκτασης της φωτιάς προς Καντήλι και Μελετάκι. Η συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερα επικίνδυνη.

«Είναι πολύ κοντά η φωτιά στο χωριό. Άλλαξαν πολλά από τις 14:30 η ώρα. Αλλού πήγαινε η φωτιά και αλλού κατέληξε. Οι άνεμοι ενισχύθηκαν και το μέτωπο τώρα είναι σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Στις 16:30 μας είπαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει εκκένωση. Δεν ξέρω γιατί δεν το έχουν ζητήσει ακόμα. Υπάρχει δρόμος για να φύγει ο κόσμος», δήλωσε στο MEGA ο κ. Κόκκαλης, Aντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι