Η φρεγάτα stealth “Kasatonov” προς ένταξη στον Ρωσικό στόλο (vid.)

Η φρεγάτα stealth “Kasatonov” προς ένταξη στον Ρωσικό στόλο (vid.)

Η φρεγάτα stealth, κατά τους κατασκευαστές της,«Kasatonov», ολοκλήρωσε τις δοκιμές του και σύντομα θα ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση. «Το πρώτο πολεμικό πλοίο Project 22350, “Kasatonov” ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές του. Τον Ιούνιο το πολεμικό πλοίο θα υποβληθεί σε επιθεώρηση και, στη συνέχεια, θα ενταχθεί στο Ρωσικό Ναυτικό».

Κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών στη Βαλτική Θάλασσα, ελέγχθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά της φρεγάτας, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών οπλικών συστημάτων. Ακόμα, διεξήχθησαν συνεκπαιδεύσεις με υποβρύχια και αεροσκάφη, μαζί με ασκήσεις διάσωσης και εκκένωσης.

Ο γενικός διοικητής του Βόρειου Ναυπηγείου, Ιγκόρ Πονομάρεφ, δήλωσε το εξής: «Φτάσαμε στη γραμμή τερματισμού και πλησιάζουμε στο κύριο γεγονός του πλοίου, δηλαδή την ανύψωση της σημαίας του Αγίου Ανδρέα. Για δέκα μήνες, το πλοίο έχει περάσει τις δοκιμαστικές φάσεις σε δύο στόλους, τον Βόρειο και αυτόν της Βαλτική, λειτουργώντας σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες και σε τραχιά θάλασσα. Διενεργήθηκε ενδελεχής έλεγχος της φρεγάτας και τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το “Kasatonov” θα ενισχύσει τον ρωσικό στόλο». Η stealth φρεγάτα θα ενταχθεί στον Βόρειο Στόλο.

https://www.youtube.com/watch?v=Z4pNlzgbYmo

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι