Η ουκρανική αεράμυνα κατέστρεψε εννέα drones και δύο ρωσικούς πυραύλους

Ρωσική επίθεση ευρείας κλίμακας με πυραύλους στο Κίεβο - Τουλάχιστον 10 τραυματίες

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν εννέα από δεκαπέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα-καμικάζι που έστειλαν οι ρωσικές δυνάμεις να πλήξουν στόχους στην επικράτεια της χώρας και δυο πυραύλους κρουζ, ανακοίνωσε η ουκρανική πολεμική αεροπορία μέσω Telegram.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, τα drones, που κατ’ αυτή ήταν «ιρανικής κατασκευής Shahed», καταστράφηκαν σε διάφορους τομείς της χώρας, ενώ οι δυο πύραυλοι κρουζ καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο των περιφερειών Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ.

Δεν ξεκαθάρισε αν τα έξι UAVs που δεν καταρρίφθηκαν έπληξαν τους στόχους τους και ποιοι ήταν αυτοί, ούτε έκανε λόγο για θύματα ή ζημιές στη ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Από την άλλη πλευρά συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν ουκρανικό τακτικό βαλλιστικό πύραυλο τύπου Tochka-U στον εναέριο χώρο της περιφέρειας Μπιέλγκοροντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το υπουργείο διευκρίνισε μέσω Telegram ότι η κατάρριψη του πυραύλου έγινε περί τις 05:00 (τοπική ώρα· στις 04:00 ώρα Ελλάδας). Δεν έκανε λόγο για θύματα, ούτε ζημιές. Ο Τότσκα (κωδικός NATO: SS-21 Scarab) είναι σοβιετικού σχεδιασμού τακτικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι