Η Τουρκια “ψηφίζει” Ρούτε για διάδοχο του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκια “ψηφίζει” Ρούτε για διάδοχο του Στόλτενμπεργκ στο ΝΑΤΟ

Η Τουρκία έχει αποφασίσει ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε ως επόμενου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο ως πηγές ΝΑΤΟϊκούς διπλωμάτες.

Σύμφωνα και με το Reuters, Τούρκος διπλωμάτης δήλωσε ότι η Άγκυρα θα υποστηρίξει τον Ρούτε για το αξίωμα του γενικού γραμματέα της συμμαχίας ως διάδοχο του Γενς Στόλτενμπεργκ. Άλλοι σύμμαχοι, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι υποστηρίζουν τον Ρούτε. Η απόφαση όμως πρέπει να είναι ομόφωνη και διαφωνεί η Ουγγαρία. Οι ΗΠΑ και η Βρετανία πίεζαν εξαρχής υπέρ του Ρούτε και τα 32 μέλη της συμμαχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters και AFP

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι