Η υγιέστατη 20χρονη που έπαθε καρδιακή ανεπάρκεια από τον Covid -Ήταν απλώς “γεμάτη”

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Η 20χρονη  Μάντι Νέβιλ δεν είχε κανένα βεβαρημένο ιστορικό. Πρόσεχε όμως πολύ να μην κολλήσει, γιατί είχε την αγωνία να μην μεταδώσει τον ιό στους γονείς της. Και όντως κόλλησε από συμφοιτήτριά της.  Ήταν απλώς “γεμάτη” και όχι παχύσαρκη. Δεν είχε σάκχαρο. Ήταν “τέρας υγείας”. Και πέρασε τη λοίμωξη στο πόδι, με “ένα βηχαλάκι” και ανοσμία.

Ένα μήνα  μετά και καθώς αισθανόταν περίφημα αλλά και το τεστ της βγήκε αρνητικό, πήγε να δει τους γονείς της. Έβγαλε βόλτα το σκύλο τους και τότε ένιωσε να λαχανιάζει. Το απέδωσε στο ότι όσο είχε μείνει καραντίνα, δεν έκανε καθόλου γυμναστική. Ομως την άλλη μέρα όχι μόνο είχε δύσπνοια, αλλά και ένα έντονο πόνο στο στήθος και πυρετό. (Στη φωτ. είναι η κοπέλα με τα γυαλιά).

Madeline Neville with her parents and sister, from left: Christine, Francis, Madeline and Kathryn Neville. (Photo courtesy of Madeline Neville)

Πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του πλησιέστερου νοσοκομείου αλλά βγήκε αρνητική τόσο στο τεστ για γρίπη, όσο και στο τεστ για κορονοϊό. Της έγραψαν αντιβίωση και έφυγε. Ο πυρετός ανέβηκε κι άλλο οπότε ξαναπήγε στα επείγοντα. Της έκαναν τότε ακτινογραφία και διέγνωσαν πνευμονία. Το οξυγόνο της από 95-100 που ειναι το κανονικό, είχε πέσει στο 80%. Εισήχθη στο νοσοκομείο και τής χορήγησαν ενδοφλέβια ενυδάτωση και αντιβίωση.

Ομως ενώ ανέβηκαν κάπως τα επίπεδα οξυγόνου, ο πόνος παρέμενε πολύ έντονος όπως και η δύσπνοια. Οι παλμοί της έφτασαν τους 150. Την επομένη λιποθύμησε και οι γιατροί διέγνωσαν μυοκαρδίτιδα (φλεγμονή του μυοκαρδίου). «Η καρδιά μου δούλευε στο 11% και διέγνωσαν πλέον καρδιακή ανεπάρκεια» Της έκαναν νέα αξονική, ηχοκαρδιογράφημα, μαγνητική θώρακος και είχε ένα σωρό γιατρούς πάνω από το κεφάλι της να προβληματίζονται.

Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ενυδάτωση που της είχαν χορηγήσει για την πνευμονία αρχικά κούρασε την καρδιά της, οπότε αποφάσισαν να της δώσουν διουρητικά. Μετά από 6 μέρες πήρε εξιτήριο, Είχε χάσει 10 κιλά και οι γιατροί ακόμα δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν το “γιατί” ένα νέο άτομο είχε τόσο έντονο πρόβλημα στα καλά καθούμενα. Το απέδωσαν τελικά σε σπάνια επιπλοκή του ιού, που ενίοτε προσβάλλει άλλα “άσχετα” προς τους πνεύμονες όργανα, όπως την καρδιά και προκαλεί “καταιγίδα” φλεγμονών.

Οι γιατροί δεν είναι ακόμα βέβαιοι για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της ασθένειάς της, γι’ αυτό και της συνέστησαν να αποφύγει να μείνει έγκυος για τουλάχιστον πέντε χρόνια. «Παίρνετε τις απαραίτητες προφυλάξεις και ακούτε τον γιατρό σας. Είμαι ένα 20χρονο κορίτσι που κόντεψα να πεθάνω», γράφει στα social media η νεαρή, κείμενο για την οποία δημοσίευσε και η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολογίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι