Ινδία: Φωτιά σε εργοστάσιο παρασκευής εμβολίων της AstraZeneca

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Serum Institute της Ινδίας, τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων παγκοσμίως, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, όμως τα μέσα ενημέρωσης διευκρίνισαν ότι δεν έχει επηρεαστεί η παραγωγή των εμβολίων κατά της covid-19.

Ινδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν ότι η φωτά ξέσπασε σε εγκαταστάσεις όπου αυτή την περίοδο παρασκευάζονται εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κατά της covid-19 της AstraZeneca/Οξφόρδης. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλα δίκτυα, η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα υπό κατασκευή χώρο μακριά από το σημείο των εγκαταστάσεων παραγωγής του εμβολιου.

Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Serum Institute δήλωε ότι «η πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα νέο υπό κατασκευή εργοστάσιο. Έχουν σταλεί στο σημείο έξι ή επτά πυροσβεστικά οχήματα. Δεν διαθέτουμε άλλες πληροφορίες προς το παρόν σε σχέση με την έκταση της πυρκαγιάς ή για το αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι».

Η Ινδία αντιμετωπίζει περισσότερα από 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, αν και το ποσοστό θνητότητας στη χώρα είναι ένα από τα μικρότερα παγκοσμίως (νεανικός πληθυσμός, πιθανόν προγενέστερες αναπνευστικές λοιμώξεις που προσέφεραν ‘έτοιμα΄αντισώματα για το νέο κορονοϊό, ίσως κακή καταγραφή θανάτων ειδικά στην επαρχία)

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι