ΗΠΑ: Αποχώρηση δυνάμεων από το Αφγανιστάν, θα μείνουν λίγοι

ΗΠΑ: Αποχώρηση δυνάμεων από το Αφγανιστάν, θα μείνουν λίγοι

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να μειώσουν το επίπεδο των δυνάμεών τους στο Αφγανιστάν «σε αριθμό κάτω των 5.000» στρατιωτικών περί τα τέλη Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ, δίνοντας λεπτομέρειες για τα σχέδιο που ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ΗΠΑ διατηρούν επί του παρόντος περίπου 8.600 στρατιωτικούς ανεπτυγμένους στο Αφγανιστάν. Σε συνέντευξή του που δημοσίευσε τη Δευτέρα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, ο Τραμπ εξήγγειλε ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τον αριθμό τους σε περίπου 4.000. Ο Έσπερ έκανε τη δήλωση αυτή στο πλαίσιο συνέντευξής που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι