ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 53χρονο μετά από έφοδο σε λάθος σπίτι! (video)

ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 53χρονο μετά από έφοδο σε λάθος σπίτι! (video)

Αστυνομικοί σκότωσαν έναν μεσήλικα που τόλμησε να εμφανιστεί στο κατώφλι του σπιτιού του με όπλο, όταν ξύπνησε αλαφιασμένος από περίεργους ήχους στην αυλή του. Οι αστυνομικοί συγκεκριμένα είχαν ειδοποιηθεί για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην απέναντι μονοκατοικία, όμως επειδή η εξώπορτα του θύματος είχε ένα λαγουδάκι που έκρυβε τον αριθμό, πήγαν σε λάθος διεύθυνση (στο 5308 αντί στο 5305), στο Φάρμινγκτον του Νέου Μεξικού.

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας κοιμόταν και δεν είχε αντιληφθεί ούτε τον οικογενειακό καβγά στο απέναντι σπίτι ούτε την παρουσία αστυνομικών που ακούγονται στο βίντεο να δηλώνουν την ιδιότητά τους, γιατί κοιμόταν. Όμως κάποια στιγμή προφανώς άκουσε θορύβους και είδε περίεργα φώτα, οπότε πήρε το περίστροφό του και πήγε να βγει από το σπίτι του. Ίσα που πρόλαβε να μισανοίξει την εξώπορτά του, χωρίς καν να προτάσσει το όπλο, και δέχτηκε καταιγισμό σφαιρών. Αμέσως μετά εμφανίστηκε η γυναίκα του, επίσης ένοπλη και πανικόβλητη, αλλά αυτή, παρά την ανταλλαγή πυροβολισμών γλίτωσε….

Πριν από τρεις ημέρες αστυνομικοί σκότωσαν έναν 17χρονο κλέφτη αυτοκινήτων. Το αγόρι μάλιστα είχε αποκοιμηθεί στο τιμόνι και το όχημα ήταν παρκαρισμένο. Τέσσερις εκπαιδευμένοι άνδρες συζητούσαν επί μισή ώρα πώς να αντιμετωπίσουν αυτό το απλό περιστατικό κλοπής αυτοκινήτου με τον δράστη να κοιμάται! Έκαναν τα πάντα λάθος, το αγόρι ξύπνησε, έβαλε μπροστά, και τότε ο αστυφύλακας που είχε “παγιδευτεί” στο ΙΧ θεώρησε ότι η μόνη λύση, ήταν να “γαζώσει” τον 17χρονο με σφαίρες.

Αξίζει να σημειωθεί μια σημαντική διαφορά αντιμετώπισης περιστατικών, εν προκειμένω ανάμεσα στα αμερικανικά και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Στην Ελλάδα, όταν αναφερόμαστε σε εφήβους θύματα ή δράστες ή και σε αγόρια-κορίτσια μετεφηβικής ηλικίας που εμπλέκονται σε παρανομίες, γράφουμε ή λέμε “έφηβος”, “αγόρι”, “νεαρός”, “17χρονος”, “19χρονος”, “νεαρή γυναίκα” κ.λπ. Στις ΗΠΑ οι παρουσιαστές αναφέρονται απλώς σε “άνδρα”, παρότι ο 17χρονος ήταν μάλιστα και θύμα που δεν απείλησε με όπλο. Και αυτά σε μια χώρα όπου θεωρητικά δεν είσαι επαρκώς ενήλικας για να παραγγείλεις μπύρα, αν δεν είσαι 21 ετών….

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι