ΗΠΑ: Κλείνουν πάρκα και μνημεία υπό τον φόβο νέων βίαιων επεισοδίων

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε το Μνημείο του Ουάσινγκτον μέχρι τις 24 Ιανουαρίου καθώς υφίσταται η απειλή κάποιες ομάδες που ενεπλάκησαν στις ταραχές στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, να διαταράξουν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της, η Υπηρεσία αναφέρει ότι οι απειλές περιλαμβάνουν συγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές του πάρκου Νάσιοναλ Μολ. Από σήμερα, 11 Ιανουαρίου, μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου, σταματούν οι ξεναγήσεις στο Μνημείο του Ουάσινγκτον. Ενδέχεται επίσης να διακόπτεται προσωρινά η πρόσβαση σε οδικούς άξονες, σε χώρους στάθμευσης και στις τουαλέτες του πάρκου «για να προστατευθούν η δημόσια ασφάλεια και οι πόροι του πάρκου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι