ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 τραυματίες από έκρηξη σε πολεμικό πλοίο

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Η πυρκαγιά και η τουλάχιστον μία έκρηξη σε σκάφος αμφίβιας επίθεσης του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ελλιμενισμένο σε ναυτική βάση στην Καλιφόρνια είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 21 άνθρωποι, κυρίως μέλη του πληρώματός του, σύμφωνα με τις αρχές και ΜΜΕ. Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα στα οποία εικονίζεται πυκνός γκρίζος καπνός να υψώνεται από το USS Bonhomme Richard, δεμένο στην αποβάθρα της βάσης του στο Σαν Ντιέγκο για συντήρηση. Γύρω από το πλοίο, μήκους 257 μέτρων, πυροσβεστικά σκάφη χρησιμοποιούσαν αντλίες νερού.

Η έκρηξη, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη, έγινε ενώ πάνω στο σκάφος βρίσκονταν 160 ναύτες και αξιωματικοί. Σύμφωνα με το αμερικανικό ΠΝ, 17 μέλη του πληρώματος του σκάφους και τέσσερις πολίτες τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Πολλοί πυροσβέστες εξάλλου υπέστησαν εγκαύματα ή εισέπνευσαν καπνό, σύμφωνα με πολλά ΜΜΕ.

Όλα τα μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν πάνω στο πλοίο — στη θάλασσα φθάνουν ως και τα 1.000 — έχουν πλέον εγκαταλείψει το σκάφος, διευκρίνισε το αμερικανικό ΠΝ. Η πυρκαγιά υπάρχει κίνδυνος να συνεχιστεί «για μέρες» και το σκάφος χωρητικότητας 41.150 τόνων ενδέχεται να «καεί ίσαμε την ίσαλο γραμμή», προειδοποίησε μιλώντας στο CNN ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος του Σαν Ντιέγκο, ο Κόλιν Στόουελ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι