Ιρλανδία: Διακοπές στην Ιταλία; Παραιτήσου!

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ιρλανδικού οργανισμού τουρισμού Μάικλ Κόουλι, επειδή πέρασε τις διακοπές του στην Ιταλία παρά το γεγονός ότι η ιρλανδική κυβέρνηση συστήνει να αποφεύγονται τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια στο εξωτερικό.

Ο Κόουλι, που ήταν παλιότερα στέλεχος στην αεροπορική εταιρεία Ryanair, προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, που τον κάλεσε να παραιτηθεί. Είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που παραιτείται στην Ιρλανδία επειδή αγνόησε τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της Covid-19. Μάλιστα η Ιτσλια για τους Ιρλανδους είναι στην “πράσινη” λίστα, όμως το μεμπτό της υποθεσης είναι ότι δεν έκανε τις διακοπές του στον τόπο του.

Η επίσημη κατευθυντήρια οδηγία για τα ταξίδια στο εξωτερικό παραμένει σε ισχύ και η κυβέρνηση έχει καλέσει τους Ιρλανδούς να κάνουν τις διακοπές τους εντός της χώρας για να στηρίξουν τον πληττόμενο τομέα του τουρισμού. Η Failte Ireland, μάλιστα, ο ΕΟΤ της χώρας τον οποίον διηύθυνε μέχρι χτες ο Κόουλι, είχε πάρει και επιπρόσθετη χρηματοδότηση για να προωθήσει τον εσωτερικό τουρισμό.

Προ τριμήνου είχε παραιτηθεί και η αρχίατρος της Σκωτίας επειδή αγνόησε τη δική της συμβουλή προς τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι