Ισχυρή έκρηξη με τραυματίες στο Παρίσι (video)

Δύο νεκροί από την κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα (video)

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο του Παρισιού, όπου κτίρια τυλίχθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο τριώροφο κτίριο που φιλοξενεί την Αμερικανική Ακαδημία Μόδας και Σχεδίου, στην οδό Saint-Jacques του 5ου διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ η Le Parisien κάνει λόγο για επτά άτομα που έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλα εννέα που φέρουν ελαφρύτερα τραύματα. Το κτίριο της Ακαδημίας έχει μερικώς καταρρεύσει.

«Κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, μόλις σημειώθηκε έκρηξη (από διαρροή) αερίου στην πλατεία Αλφόνς Λαβεράν, στη συνοικία Βαλ-ντε-Γκρας, κτήρια καίγονται, μείνετε μακριά για να επιτρέψετε στους πυροσβέστες να επέμβουν», ήταν το μήνυμα του αντιδημάρχου Εντουάρντ Σιβέλ, την ώρα που πάνω από 200 πυροσβέστες επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα φωτιάς και 9 γιατροί βρίσκονται στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

«Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο, γύρισα το κεφάλι μου και είδα μια μπάλα φωτιάς. Έτρεξα μακριά», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας στη Le Parisien, προσθέτοντας: «Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Η αστυνομία έφτασε γρήγορα και μας είπε να εκκενώσουμε την περιοχή».

«Ακούσαμε μια μεγάλη έκρηξη. Βλέπαμε μαύρο καπνό και συντρίμμια παντού (…) Νομίζαμε πως έπεσε κεραυνός! Υπήρχε οσμή υγραερίου στον δρόμο», είπε στην εφημερίδα Liberation κάτοικος της περιοχής. Η αστυνομία του Παρισιού ζήτησε επίσης από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή για να μπορέσουν να επέμβουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι