Ισχυροί άνεμοι και σήμερα στην Αττική σύμφωνα με την ΕΜΥ

Ισχυροί άνεμοι και σήμερα στην Αττική σύμφωνα με την ΕΜΥ,

Ισχυροί άνεμοι θα πνέουν και σήμερα στην βορειοανατολική Αττική που δοκιμάζεται από τις φωτιές στην Πεντέλη και τις γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ οι άνεμοι στην Αττική θα είναι και σήμερα βόρειοι-βορειοανατολική έντασης 5-7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες μέχρι και 8 μποφόρ.

Γενικά αίθριος καιρός στην Ελλάδα, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ . Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Γενικά αίθριος ο καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 7 και πρόσκαιρα το πρωί έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 και στη νότια Κρήτη μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες πιθανώς έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ: Γενικά αίθριος ο καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 7 και το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 21-07-2022: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 34 με 35 , ενώ στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-07-22: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23-07-22: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24-07-22 ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25-07-22: Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι