Ισπανία: Σε καραντίνα ο Ιγκλέσιας των Podemos – Θετική στον ιό η υπουργός Ισότητας

Ισπανία: Σε καραντίνα ο Ιγκλέσιας των Podemos – Θετική στον ιό η υπουργός Ισότητας

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου της Ισπανίας θα πρέπει να εξεταστούν για τον κορωνοϊό, καθώς η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο βρέθηκε θετική στο τεστ που έκανε.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του κόμματος των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας βρίσκεται σε προληπτική καραντίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης. Μάλιστα ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ θα κάνει τα ραντεβού του μέσω τηλεδιασκέψεων.

«Σήμερα το πρωί, το υπόλοιπο υπουργικό συμβούλιο θα υποβληθεί σε τεστ και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά το απόγευμα και θα ανακοινωθούν επισήμως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Σάντσεθ θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου σε περιορισμένη σύνθεση, στην οποία θα παραστούν μόνο οι υπουργοί η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη προκειμένου να εγκρίνουν νέα μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Όλες οι άλλες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω βιντεοδιάσκεψης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σκέψεις να μπει σε καραντίνα η Μαδρίτη

Εξάλλου, η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης Ισαμπέλ Ντίας Αγιούσο δήλωσε σήμερα πως η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε καραντίνα τη Μαδρίτη ως μέτρο για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. «Από ό,τι έχουμε δει τις προηγούμενες ώρες, η πιθανότητα να αποκλείσουμε τη Μαδρίτη είναι υπό εξέταση» δήλωσε η Ντίας Αγιούσο στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Tele 5.

Η Ισπανία έχει 2.227 κρούσματα του κορωνοϊού και μετά την Ιταλία είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την επιδημία. Μέχρι σήμερα 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι