Ισπανία: Συγκρούσεις οπαδών της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την αστυνομία

Ισπανία: Συγκρούσεις οπαδών της Αθλέτικ Μπιλμπάο με την αστυνομία

Οπαδοί της Αθλέτικ συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας στο Μπιλμπάο, πριν από τον χθεσινό τελικό του περυσινού Κυπέλλου Ισπανίας που διεξήχθη στο στάδιο «Καρτούχα» της Σεβίλης. Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τους υποστηρικτές της Αθλέτικ Μπιλμπάο να συγκεντρωθούν σε μεγάλους αριθμούς, αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Εικόνες από βίντεο «συνέλαβαν» οπαδούς να βάζουν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών, ενώ άλλοι πέταξαν γυάλινα μπουκάλια και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο γήπεδο της Αθλέτικ Μπιλμπάο, το «Σαν Μαμές», όπου εκατοντάδες οπαδών συγκεντρώθηκαν πριν από την έναρξη του τελικού. Υπενθυμίζεται ότι η Ρεάλ Σοσιεδάδ κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας 1-0 στον τελικό της σεζόν 2019-20, ο οποίος διεξήχθη χωρίς θεατές. Οι δύο σύλλογοι είχαν ζητήσει την αναβολή του τελικού μέχρις ότου τα επιδημιολογικά δεδομένα θα επέτρεπαν την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, ωστόσο οι συνεχώς μεγάλοι αριθμοί κρουσμάτων στην Ισπανία ανάγκασαν την διεξαγωγή της καταληκτικής αναμέτρησης κεκλεισμένων των θυρών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι