Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Το Ιράν ίσως επιτεθεί στις 12 Αυγούστου

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης: Το Ιράν ίσως επιτεθεί στις 12 Αυγούστου

«Την ιερή μέρα Tisha B’Av σκοπεύει το Ιράν να εξαπολύσει επίθεση κατά του Ισραήλ», σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και μεταδίδονται από ΜΜΕ του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φέρονται να έχουν στη διάθεσή τους οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες, η επίθεση του Ιράν, ως αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, θα γίνει στη διάρκεια μιας εβραϊκής θρησκευτικής εορτής στο διήμερο 12 και 13 Αυγούστου.

Αν και η είδηση κυκλοφορεί ανά τον κόσμο ως ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, ξεκίνησε από αραβόφωνο μέσο, το Sky News Arabia που έχει έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με δικό του ρεπορτάζ, οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αποδείξεις για τα σχέδια του Ιράν και πιστεύουν ότι η επίθεση θα γίνει σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ.

Η Jerusalem Post  παραθέτει και δημοσίευμα των New York Times που αναφέρει ότι τρεις πηγές διαβεβαιώνουν πως το Ιράν σίγουρα θα εκδικηθεί τη δολοφονία του Χανίγια, όμως η έκταση της εκδίκησης αυτής δεν αναφέρεται. Μπορεί να πρόκειται για μια επίθεση με drones σαν εκείνην του Απριλίου, που είχε γίνει ως αντίποινα για τη βομβιστική επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό. Στην επίθεση του Ισραήλ είχαν σκοτωθεί 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα ηγετικό στέλεχος των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης. Τότε το Ιράν επιτέθηκε με περίπου 300 drones και οι ισραηλινοί είπαν ότι είχαν μόνον δύο τραυματίες.

Στην κηδεία του Χανίγια, στην Ντόχα του Κατάρ, οι απειλές εναντίον του Ισραήλ κορυφώθηκαν, με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Νασράλα, να απειλεί ευθέως με καταστροφή το Ισραήλ, ενώ και ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμεϊνί, στο ίδιο μήκος κύματος, να υπόσχεται αντίδραση και αντίποινα.

Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού, Χερζί Χαλεβί από την πλευρά του, δήλωνε την Πέμπτη ότι «όποιοι επιτεθούν ή απειλήσουν τους πολίτες του Ισραήλ, είμαστε έτοιμοι, όσο μακριά και αν είναι, να τους βρούμε και να τους σκοτώσουμε».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι