Ιταλία: Δεν θα μας πει ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Γαλλία τι θα κάνουμε στην εξωτερική πολιτική

Ιταλία: Δεν θα μας πει ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η Γαλλία τι θα κάνουμε στην εξωτερική πολιτική

Ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο, σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία όπλα χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας για να πλήξει ρωσικούς, στρατιωτικούς στόχους στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ή ένα κράτος μέλος δεν αποφασίζει την γραμμή όλων των υπολοίπων. Κάτι που ισχύει για τον Στόλτενμπεργκ, αλλά και για τον Μακρόν, που είπε “θα στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία”», δήλωσε ο Κροζέτο, επικρίνοντας στην ουσία και τον Γάλλο πρόεδρο που είναι υπέρ της αποστολής, αλλά και τον γραμματέα του ΝΑΤΟ περί χρήσης των δυτικών όπλων.

«Θεωρώ ότι αυτή την στιγμή είναι λάθος να αυξάνουμε την ένταση, η οποία βρίσκεται ήδη σε δραματικά επίπεδα. Στην συνάντηση του ΝΑΤΟ που θα έχουμε τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον θα προταθούν διάφορα σχέδια και θα ληφθούν αποφάσεις και δεν βοηθάει σε τίποτα να λέει μια ο ένας και μια ο άλλος τα δικά του.

»Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί, γιατί αν η Ρωσία καταλάβει όλη την Ουκρανία θα ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος, αλλά η βοήθεια  που παρέχουμε πρέπει να χρησιμεύσει στο να μην ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, η βοήθεια πρέπει να παρέχει το ενδεχόμενο να συζητηθεί εκεχειρία και να ξεκινήσει ειρηνευτική διαπραγμάτευση», ολοκλήρωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος συναντάται σήμερα με τον Γερμανό καγκελάριο. Ερωτηθείς ο Ιταλός υπουργός επ΄ αυτού, είπε: «Δεν φοβάμαι ότι θα συμφωνήσουν οι δυο τους για τις θέσεις του Στόλτενμπεργκ. Δεν είναι δυνατόν. Η Γερμανία έχει σύνταγμα σαν το ιταλικό. Δεν μπορούμε να επιτεθούμε. Μπορούμε μόνο να υπερασπιστούμε τις δικές μας χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Stampa και RAI NEWS

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι