Και ο Στόλτενμπεργκ έπλεξε το εγκώμιο της Τουρκίας

Στόλτενμπεργκ με Ερντογάν στο παιχνίδι κατά Σουηδίας-Φινλανδίας,

Εκτός από τον πρέσβυ των ΗΠΑ στην Τουρκία που εκφράσθηκε ιδιαίτερα θετικά ακόμα και για τη στάση της Τουρκίας στο ουκρανικό ζήτημα, σήμερα την  επαίνεσε και ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο Νορβηγός Γενς Στόλντενμπεργκ, που σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu ειπε μεταξύ άλλων «είναι πολύτιμη η φιλία και η συνεργασία που έχω αναπτύξει με τον πρόεδρο Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια. Είναι αφοσιωμένος σύμμαχος του ΝΑΤΟ και είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζομαι μαζί του».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικές τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης και της αμυντικής βιομηχανίας της να επενδύσουν σε προηγμένες δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών. Είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στο αμυντικό εμπόριο μεταξύ συμμάχων».

«Είμαστε σε μια συμμαχία όπου υποσχόμαστε να δώσουμε τη ζωή μας ο ένας για τον άλλο. Πιστεύω σε ένα οικοσύστημα διατλαντικής αμυντικής βιομηχανίας που περιλαμβάνει και συμμάχους εκτός ΕΕ. Το 80% των δαπανών προέρχεται από μη μέλη», είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Αυτό ήταν έμμεσο σχόλιο στο γεγονός ότι η ΕΕ “φρέναρε” την αγορά τουρκικών drones από την Ουκρανία.

Όσον αφορά τα F-16, ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι «είναι επίσης ευχάριστο να βλέπουμε ότι οι σύμμαχοι συναλλάσσονται τώρα περισσότερο με την Τουρκία, όπως φαίνεται στα F-16 και στις σημαντικές δυνατότητες και εξοπλισμό που έχει αγοράσει η Τουρκία από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι