Και το ΠΑΣΟΚ βάλλει κατά ΣΥΡΙΖΑ για τους “Σπαρτιάτες” – Τι απαντά στη ΝΔ η αξιωματική αντιπολίτευση

Πώς οι "Κασιδιάρηδες" άφησαν τον Στίγκα στα κρύα του λουτρού!, Κόμπρα

«Είναι υποκριτικό και εξοργιστικό να ”κουνάει το δάκτυλο” στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης για δήθεν απουσία μας από ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της Δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση των ”Σπαρτιατών”», σχολιάζει σε δήλωση του ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, μετά την δήλωση του κ. Μαρινάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ολιγωρία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγκο, ενώ κατέθεσαν παρόμοια υπομνήματα ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά που αναφέρονται στο ότι επικεφαλής των “Σπαρτιατών” είναι στην ουσία ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κ. Μαρινάκης νωρίτερα είχε πει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα καταθέσει υπόμνημα, ενώ ξέρει ότι η διορία ήταν μέχρι τις 20 του μήνα» και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «είναι απούσα από έναν δημοκρατικό αγώνα».

«Ο κ. Μαρινάκης γνωρίζει καλά ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, απότοκο των πολλαπλών και ανεπαρκέστατων νομοθετικών ρυθμίσεων του 2021 και 2023, που οδήγησαν στις γνωστές παλινωδίες με την εκλογή του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Τότε, είχαμε ζητήσει τη συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε», αναφέρει ο κ. Αυλωνιτης στην τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το όλο ζήτημα.

Προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καταθέτει εμπεριστατωμένο κείμενο που αναδεικνύει όλες αυτές τις ολιγωρίες. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ανάγκη από βαστάζους και από υπομνήματα. Ας πάψει ο κ. Μαρινάκης τους βερμπαλισμούς κι ας αφήσει τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Το ΠΑΣΟΚ

Με αιχμές σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των ”Σπαρτιατών” στις ευρωεκλογές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ -για δεύτερη σημειωτέον φορά- δεν κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των περιτριμμάτων της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στις ευρωεκλογές» επισημαίνει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος. «Όπως επιχειρηματολόγησε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αυλωνίτης, ”η Δικαιοσύνη δεν χρειάζεται βαστάζους(;)” Είναι εξαιρετικά λυπηρό αν έτσι αντιλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τη νέα ηγεσία του, τον αγώνα των προοδευτικών πολιτών ενάντια στους νεοναζιστές εγκληματίες. Άλλωστε, η νομική διαδικασία είναι ξεκάθαρη και ορίζει την υποβολή υπομνήματος εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων.
Όσο, δε, για την αναφορά του κ. Αυλωνίτη ότι θα καταθέσουν τελικά υπόμνημα σήμερα, δεν αξίζει ούτε σχολιασμού, καθώς η προθεσμία έληξε πριν τρεις μέρες».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version