Κατέληξε 55χρονος τραυματίας από την φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Κατέληξε 55χρονος τραυματίας από την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

Ένας 55χρονος είναι το δεύτερο θύμα της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, όπου είχε χάσει τη ζωή και ένας 38χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης. Ο 55χρονος υπέκυψε χθες στο νοσοκομείο ΚΑΤ και ήταν ένας από τους τρεις άνδρες με σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά.

Νοσηλευόταν 38 ημέρες στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου της Κηφισιάς, όπου και  χθες το πρωί άφησε την τελευταία του πνοή, παρότι τις τελευταίες ημέρες έδειχνε σημεία βελτίωσης. Τον άτυχο άνδρα είχαν βρει στην ταράτσα οικοδομής στην οδό Χαράς στη Δροσοπηγή με εκτεταμένα εγκαύματα. Πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν, όπως και δύο φίλους του και με ασθενοφόρο τους μετέφεραν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να τους κρατήσουν στη ζωή.

Ο 55χρονος είχε σπεύσει με άλλους δύο συντοπίτες του στη Δροσοπηγή για να διασώσουν τα ζώα του ενός, κοντά στα λεγόμενα βασιλικά κτήματα. Τα κατάφεραν, όμως δυστυχώς η πύρινη λαίλαπα τους πρόλαβε στον δρόμο, οπότε αναγκαστικά εγκατέλειψαν το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν. Κατέφυγαν στην ταράτσα μιας οικοδομής, στην οδό Χαράς. Από εκείνο το σημείο όμως πέρασε η φωτιά και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε όλους.

Ο ένας από τους τραυματίες, στον οποίο και ανήκαν τα ζώα που διέσωσαν οι τρεις φίλοι, πήρε πρόσφατα εξιτήριο από το ΚΑΤ μετά και αυτός από πολυήμερη νοσηλεία. Ο τρίτος παραμένει νοσηλευόμενος. Στην πυρκαγιά εκείνη είχε χάσει τη ζωή του ο 38χρονος εθελοντής δασοπυροσβέστης Βασίλης Φλώρας. Σκοτώθηκε όταν έπεσαν στο κεφάλι του βαριά καλώδια της ΔΕΗ. Είχε δύο παιδιά και έμενε στα Λιόσια. Άλλοι δύο δασοπυροσβέστες τότε είχε χρειασθεί να διασωληνωθούν σε ΜΕΘ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι