Κάθειρξη 27 ετών στην Ρωσίδα που σκότωσε με βόμβα φιλοκυβερνητικό μπλόγκερ

Το Κίεβο δείχνει η Μόσχα για την δολοφονία του blogger Τατάρσκι,

Η 26χρονη Ντάρια Τρέποβα καταδικάστηκε σήμερα σε 27 χρόνια φυλάκιση επειδή παρέδωσε πέρυσι μια βόμβα η οποία εξερράγη στα χέρια του στρατιωτικού μπλόγκερ Βλαντλέν Τατάρσκι, υπέρμαχου του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Τατάρσκι σκοτώθηκε επί τόπου.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα σε μια προτομή του, την οποία του χάρισε η Τρέποβα λέγοντας ότι είναι φοιτήτρια Καλών Τεχνών. Η νεαρή, που θεωρούσε όπως είπε ότι συμμετείχε απλώς σε αντιπολεμικές οργανώσεις, παρέδωσε την βόμβα κατά την διάρκεια μιας ομιλίας του μπλόγκερ σε καφέ της Αγίας Πετρούπολης.

Η καταδικασθείσα υποστήριξε ότι την παραπλάνησαν και ότι πίστευε πως η προτομή είχε μόνον “κοριούς” για να ακούνε τις συνομιλίες του Τατάρσκι. Όπως είπε της έδινε εντολές ένας Ουκρανός, τον οποίο γνώριζε με το ψευδώνυμο Gestalt, ο οποίος της έστελνε χρήματα και οδηγίες για αρκετούς μήνες πριν της δώσει την προτομή με τη βόμβα. Δεν απάντησε στο ερώτημα, για ποιο λόγο την πλήρωνε, αφού ανήκαν απλώς σε μια αντιπολεμική οργάνωση.

Η Ρωσία κατηγόρησε ευθέως την Ουκρανία για τη διοργάνωση της δολοφονίας του Τατάρσκι, ενώ οι Ουκρανοί επισήμως τουλάχιστον, παρουσίασαν την ενέργεια ως «αντιπολιτευτική ρωσική τρομοκρατική ενέργεια».

«Ντρέπομαι για την αφέλειά μου, που είχε τόσο καταστροφικές συνέπειες. Δεν ήθελα να πληγώσω κανέναν» είπε στο δικαστήριο απολογούμενη, προσθέτοντας ότι αν ήξερε πως μετέφερε βόμβα δεν θα είχε καθήσει τόσο κοντά στον μπλόγκερ στο καφέ, αφού θα κινδύνευε και η ίδια. Ο σύνδεσμος της, της είχε πει όταν παραδώσει την προτομή να πάρει μια πτήση και να φύγει από τη Μόσχα, αλλά η ίδια δεν τον άκουσε, επειδή όπως είπε, δεν του είχε πλέον εμπιστοσύνη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι