Κινητοποίηση της πυροσβεστικής σε Βαρνάβα και Ελευσίνα – Πύρινο μέτωπο και τον Βόλο

Έκαψαν το ΙΧ της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον Βαρνάβα ανατολικής Αττικής και σχεδόν ταυτόχρονα στην Ελευσίνα. Και στις δύο περιοχές άρχισαν αμέσως επιχειρήσεις κατάσβεσης. Πρόβλημα συνιστούν οι άνεμοι, που πνέουν ισχυροί. Στον Βαρνάβα η φωτιά εκδηλώθηκε στις 11 π.μ. σε δασική έκταση και έσπευσαν επίγειες δυνάμεις αλλά γίνεται και από αέρος ρίψη νερού.

Φωτιά όμως ξέσπασε στον Βόλο σε αγροτοδασική έκταση, απειλώντας σπίτια. Σε εξέλιξη επίγεια και εναέρια επιχείρηση του πυροσβεστικού σώματος. Συγκεκριμένα, η φωτιά η οποία απειλεί σπίτια εκδηλώθηκε στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στον Βόλο κοντά στον περιφερειακό, στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς παίρνουν μέρος τόσο επίγεια όσο και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Στην Ελευσίνα η φωτιά ξέσπασε μισή ώρα αργότερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάτημα. Χθες σημειώθηκαν 52 πυρκαγιές σε δασικές περιοχές, μέσα σε 24 ώρες, σε διάφορα σημεία της χώρας και έσπευσαν πάνω από 700 πυροσβέστες για την κατάσβεσή τους. Παράλληλα σημειώθηκαν στο ίδιο 24ωρο και 93 αστικές πυρκαγιές ενώ χρειάσθηκε να γίνουν και 71 απεγκλωβισμοί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι