Τί αναφέρει η Μοσάντ για τους Ιρανούς που κρατούνται ως τρομοκράτες στην Κύπρο

Νεκροί τέσσερεις Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης από ισραηλινό πλήγμα στην Συρία

Υπό κράτηση βρίσκονται δύο άτομα ιρανικής καταγωγής για υπόθεση τρομοκρατίας κατά Ισραηλινών ή και ατόμων εβραϊκής καταγωγής στην Κύπρο όπως επιβεβαίωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) μια πηγή της Αστυνομίας.

Θρίλερ με τους Ιρανούς που κρατούνται στην Κύπρο με την κατηγορία πως σχεδίαζαν επίθεση κατά Ισραηλινών. Η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση, ωστόσο λόγω της υφής του θέματος δεν μπορεί να γίνει οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο ανέφερε η πηγή, σημειώνοντας πως η Αστυνομία έλαβε σχετικές πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη δύο ατόμων ιρανικής καταγωγής οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου και τελούν υπό κράτηση.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως καθώς πρόκειται για θέμα που άπτεται «ευαίσθητων θεμάτων εθνικής ασφάλειας» επί του παρόντος η κυπριακή κυβέρνηση δεν θεωρεί ορθό να προβεί σε περαιτέρω σχολιασμό. Η σύλληψη έγινε γνωστή από την εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» που αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι συνελήφθησαν δύο Ιρανοί που εισήλθαν  στην Κύπρο από τα κατεχόμενα και οι οποίοι φέρονται να συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανόν να συγκέντρωναν στοιχεία για άτομα εβραϊκής καταγωγής που διαμένουν στην Κύπρο.

Νωρίτερα σήμερα η ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι κυπριακές αρχές ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ιρανικής υπηκοότητας οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν επίθεση κατά ισραηλινών και εβραϊκών στόχων στην Κύπρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι