Κλειστή συνεδρίαση CSU: Προσχέδιο για αυστηροποίηση απελάσεων;

Κλειστή συνεδρίαση CSU: Προσχέδιο για αυστηροποίηση απελάσεων;

O Χορστ Ζέεχοφερ, ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, ανακοίνωσε εκ νέου αυστηροποίηση των νόμων περί απελάσεων.

Η αυστηροποίηση που συζητάει το CSU έρχεται σαν απάντηση, μετά τις επιθέσεις μεθυσμένων αιτούντων άσυλο στο Άμπεργκ της Βαυαρίας, κατά τις οποίες τραυματίστηκαν δώδεκα άτομα.

Η επίθεση στο Άμπεργκ

“Τα γεγονότα στο Άμπεργκ με αναστάτωσαν πολύ. Δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε τέτοιου είδους περιστατικά βίας”, δήλωσε ο Ζέεχοφερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Bild. Εν συνεχεία, επεσήμανε: “Αιτούντες άσυλο που έχουν διαπράξει βίαια αδικήματα πρέπει να φύγουν από τη χώρα μαςΕάν οι υπάρχοντες νόμοι δεν επαρκούν γι’ αυτό, πρέπει να γίνουν αλλαγές”. Προς αυτή την κατεύθυνση σκοπεύει να παρουσιάσει προτάσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, όπως διευκρίνισε.

Η ετήσια κλειστή συνεδρίαση και το προσχέδιο της CSU 

Η εφημερίδα Merkur του Μονάχου, πρωτεύουσα της Βαυαρίαςπροπυργίου της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) του Ζέεχοφερ, επικαλείται, μάλιστα, προσχέδιο πρότασης των βουλευτών της CSU που έχουν εκλεγεί στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο, στην οποία τάσσονται υπέρ της αυστηρότερης αντιμετώπισης των προσφύγων που έχουν διαπράξει αδικήματα.

Σύμφωνα με αυτή την πρόταση, οι δράστες πρέπει να συλλαμβάνονται άμεσα, ακόμη και όταν σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν καταδικαστεί σε ποινές με αναστολή.  Το προσχέδιο θα συζητηθεί στην ετήσια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του κόμματος στο Ζέεον από αύριο έως και τις 5 του μηνός. Αύριο θα μεταβεί στο Ζέεον και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το περιστατικό στο Μπότροπ

Ο Ζέεχοφερ αναφέρθηκε και σε ένα δεύτερο περιστατικό, στο Μπότροπ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, την παραμονή της πρωτοχρονιάς, όπου ένας οδηγός έπεσε σε πλήθος με το αυτοκίνητό του, τραυματίζοντας τέσσερα άτομα. Εξίσου ταραγμένος και από αυτό το συμβάν δήλωσε στην ίδια συνέντευξη ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπιστίας να αντιμετωπίσουμε και τα δύο περιστατικά με αποφασιστικότητα και αυστηρότητα”.

Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα κίνητρα του δράστη να είναι ρατσιστικά. Πάντως, το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης είχε αποκλειστεί εξαρχής, με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Χέρμπερτ Ρόιλ, να έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο 50χρονος δράστης είναι αλλοδαπός και έχει αναλάβει εξολοκλήρου την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας ότι η πράξη του ήταν αυθόρμητη και δεν είναι μέλος καμίας τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι