Κλινικά νεκρό το ηλικίας 3,5 ετών αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα

Πέθανε το πρόωρο βρέφος από κορονοϊό – Διασωληνωμένη η μητέρα του

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το αγοράκι, ηλικίας τριάμισι ετών, από τη Ρουμανία που ανασύρθηκε από τον πυθμένα πισίνας ξενοδοχείου στη Ρόδο, όπου έκανε διακοπές με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασε κρίσιμη ώρα μέχρι να εντοπιστεί το αγοράκι στον πυθμένα της πισίνας και όταν παρελήφθη ήταν πια αργά. Παρελήφθη πάντως από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε προχθές με ελικόπτερο στην Κρήτη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου,όπου όμως διαπιστώθηκε ότι ήταν δυστυχώς ήδη εγκεφαλικά νεκρό.

«Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης περίπου 45 λεπτά, η καρδιά πήρε μπροστά, διασωληνώθηκε και το έφεραν στην ΜΕΘ εδώ. Δυστυχώς η κατάσταση του είναι σοβαρή. Η κλινική του εικόνα δείχνει ότι πρόκειται για εγκεφαλικό θάνατο. Τα προγνωστικά είναι πολύ άσχημα», δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Το παιδί παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου. Διενεργείται προανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από 20 μέρες άλλο ένα αγοράκι, 5 ετών, είχε την ίδια θλιβερή κατάληξη. Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην Περαία Θεσσαλονίκης και παρότι ήταν εκεί κατά τύχη παρών ένας γιατρός και παρείχε τις πρώτες βοήθειες, το μικρό δεν συνήλθε. Έδωσε τριήμερη μάχη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, αλλά δυστυχώς κατέληξε.

Ήταν και εκείνο παιδί τουριστών από τα Βαλκάνια που έκαναν διακοπές στην Ελλάδα

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι