Κοινές επιχειρήσεις Βρετανίας και ΗΠΑ στην Ερυθρά – Επέμβαση στην Υεμένη;

Οι ΗΠΑ λένε πως κατέστρεψαν τρία drones των Χούτι στην Υεμένη

Αυξάνει η ένταση στην Ερυθρά θάλασσα με Βρετανία και ΗΠΑ να σχεδιάζουν πιθανόν επέμβαση

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times, η Βρετανία θα συμμετάσχει στην στρατιωτική εκστρατεία που εισηγήθηκαν οι ΗΠΑ κατά των ανταρτών Χούθι της Υεμένης. Στόχος είναι να πάψουν οι επιθέσεις που διαταράσσουν την ναυσιπλοΐα, και τις οποίες οι Χούθι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν όσο το Ισραήλ βομβαρδίζει τους αμάχους της Γάζας.

Το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμη βρετανική κυβερνητική πηγή, αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και πιθανώς μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα θα εξαπολύσουν σύντομα συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη θάλασσα ή στην ίδια την Υεμένη, όπου εδρεύουν οι αντάρτες.

Πιθανόν οι συντονισμένες επιθέσεις να περιλαμβάνουν πολεμικά αεροσκάφη της RAF ή το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond -αυτό είχε καταστρέψει με πύραυλο Sea Viper στις αρχές Δεκεμβρίου επιθετικά drone στην Ερυθρά Θάλασσα. Υπενθυμιζεται ότι σήμερα σκοτώθηκαν από αμερικανικά πυρά δέκα αντάρτες Χούθι που επέβαιναν σε τρία πλοιάρια στην Ερυθρά Θάλασσα και τα οποία έβαλλαν κατά εμπορικού πλοίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι