Κόλαση φωτιάς στην Μαλακάσα

Κόλαση φωτιάς στην Μαλακάσα

Προς το πευκοδάσος στην Μαλακάσα κατευθύνεται η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη, λόγω των ισχυρών ανέμων, αφού για δύο περίπου ώρες είχε κάψει εκατοντάδες στρέμματα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δημιούργησαν στο σημείο ένα τείχος προκειμένου να μην περάσουν οι φλόγες από την κάτω πλευρά της Εθνικής Οδού και κάψουν τα τεράστια πεύκα που υπάρχουν στο δάσος της Μαλακάσας.

Όπως τόνισε άλλωστε ο δήμαρχος Ωρωπού, «αν η φωτιά περάσει την Αθηνών – Λαμίας, τότε θα φτάσει σε λίγες ώρες στον Ωρωπό και θα σταματήσει μόνο στη θάλασσα του Ευβοϊκού». Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν επεκταθεί προς Ωρωπό. Η βλάστηση είναι πολύ πυκνή στην περιοχή και αν δεν ανακοπεί το μέτωπο άμεσα, τότε μέχρι το ξημέρωμα οι ώρες θα είναι εφιαλτικές. Ήδη η Πυροσβεστική έχει ζητήσει την προληπτική εκκένωση των χωριών Μήλεσι, Μαυροσουβάλα, Μπάφι, Λεβίσι και Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι