Κοντά βλέπει την ελάφρυνση χρέους ο Ντομπρόβσκις

Κοντά βλέπει την ελάφρυνση χρέους ο Ντομπρόβσκις

Ζήτημα μηνών η απόφαση για μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους; Αυτό τουλάχιστον λέει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως το ΔΝΤ μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα χωρίς να δώσει χρήματα.

Εξετάζονται μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους και ο μηχανισμός που θα συνδέει την ελάφρυνση με την ανάπτυξη, είπε και τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. «Με το ελληνικό χρέος πάνω από 180% του ΑΕΠ, πρέπει να είμαστε συνετοί ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή επιστροφή της χώρας στις αγορές», είπε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής είπε πως κάτι τέτοιο αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό που εξετάζεται είναι ο τρόπος λειτουργίας του μηχανισμού μεταμνημονιακής εποπτείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version