Κόσοβο-Χάγη ειδικό δικαστήριο: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Χασίμ Θάτσι

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Την παραίτηση του από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα του προέδρου του Κοσόβου ανακοίνωσε ο Χασίμ Θάτσι για λόγους ευθιξίας, μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον του για εγκλήματα πολέμου από το ειδικό δικαστήριο της Χάγης.

Ο Θάτσι ανακοίνωσε την παραίτηση του σε συνέντευξη Τύπου γνωστοποιώντας ότι το ειδικό δικαστήριο της Χάγης, που εκδικάζει εγκλήματα του αποκαλούμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου (UCK), ενέκρινε την εισήγηση του εισαγγελέα και του απήγγειλε κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου. Νωρίτερα σήμερα το πρωί γνωστοποιήθηκε από το ειδικό δικαστήριο της Χάγης και η απαγγελία κατηγοριών εναντίον του πρώην προέδρου της βουλής του Κοσόβου και αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Καντρί Βεσέλι. Ο Χασίμ Θάτσι και ο Καντρί Βεσέλι κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου και συγκεκριμένα για περισσότερες από 100 δολοφονίες μη Αλβανών που διαπράχθηκαν την περίοδο 1998-99 από μονάδες του UCK των οποίων ήταν διοικητές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι