Κοτζιάς – Κατρούγκαλος περί πατριωτισμού

Κοτζιάς – Κατρούγκαλος περί πατριωτισμού

Η ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό, προκάλεσε την αντίδραση του επίσης πρώην υπουργού Εξωτερικών  Γιώργου Κατρούγκαλου.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις που ναυάγησαν στο Κραν-Μοντανά, αναφέρει ότι για πρώτη φορά από το 2012 σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ λείπει κάθε αναφορά σε πατριωτισμό.

“Εγκατέλειψε θέσεις κατάργησης εγγυήσεων επί Κυπρου και ντρέπεται να αναφέρει την τουρκική κατοχή”, τονίζει ο κ. Κοτζιάς

Επί των κατηγοριών του κ. Κοτζιά, απάντησε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείπει της αρχές του ο ΣΥΡΙΖΑ “αλλά σε μια κρίσιμη συγκυρία αναδεικνύεται ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική.

“Αν κάποιοι μας κατηγορούν για στροφή σε πατριωτισμό ή και εθνικισμό και κάποιοι άλλοι σε εγκατάλειψη πατριωτισμού, μάλλον κάτι καλό κάνουμε εμείς και κάποιο λάθος οι επικριτές μας”, καταλήγει ο κ. Κατρούγκαλος.

Τέλος, αν κάποιοι μας κατηγορούν για στροφή σε πατριωτισμό ή και εθνικισμό και κάποιοι άλλοι σε εγκατάλειψη πατριωτισμού, μάλλον κάτι καλό κάνουμε εμείς και κάποιο λάθος οι επικριτές μας. Εδώ η απόφαση: https://t.co/viZib76VVT 2/2

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι