Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης μοιάζει με serial killer

Κουτσούμπας: Ο Μητσοτάκης μοιάζει με serial killer

Παραπλανητική χαρακτήρισε την άποψη, ότι η κυβέρνηση παίζει χωρίς αντίπαλο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ. «Δεν βλέπετε τις διαμαρτυρίες υγειονομικών, πλημμυροπαθών, εκπαιδευτικών, συνταξιούχων και φοιτητών; Η κυβέρνηση έχει και παραέχει αντίπαλο. Στο πολιτικό επίπεδο στρατηγικός της αντίπαλος είναι το ΚΚΕ το οποίο στηρίζει αυτούς τους αγώνες», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Η πραγματικότητα είναι ότι τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, δεν αποτέλεσαν ποτέ πραγματικό αντίπαλο της κυβερνητικής πολιτικής, αντίθετα αποτέλεσαν και αποτελούν συνοδοιπόρο της. Οι σοσιαλδημοκράτες αποδέχονται τις περιοριστικές πολιτικές της ΕΕ και τους πολέμους του ΝΑΤΟ και για τον λόγο αυτό, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν στην ουσία να παρουσιάσουν εναλλακτική πρόταση», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες είπε: «Μας είπε ότι η δική του πρόταση διακυβέρνησης, είναι η μοναδική κοστολογημένη πρόταση, μέσα στα πλαίσια των κατευθύνσεων της ΕΕ, η μόνη που δεν θα φέρει τη χώρα πάλι στη χρεοκοπία, που δεν θα την οδηγήσει στα μνημόνια και στη λιτότητά τους. Με άλλα λόγια, μας είπε: Λιτότητα, για να μην έρθει η λιτότητα. Ο Μητσοτάκης θυμίζει λίγο serial killer… Προχωρά μεθοδικά, στον τομέα της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής ασφάλισης, κλπ, δημιουργώντας τον λεγόμενο επενδυτικό χώρο. Είδατε πόσο όμορφα ακούγεται αυτή η φράση; Ομως ουσιαστικά κάνει χώρο για τη μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία εκτοπίζοντας όσους δεν χωράνε».

«Είναι θράσος να δίνει αυξήσεις 2% όταν ο πληθωρισμός τροφίμων τρέχει με 10%. Όσο για το ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας φιγουράρει παντού, προσβάλει γιατρούς και ασθενείς, και εξελίσσεται σε έναν κατ’ επάγγελμα ψεύτη. Κάνει τον ξερόλα ενώ δεν έχει σχέση με την υγεία, Τι γραμμάτια ξεπληρώνει και για ποια συμφέροντα δουλεύει, όταν προκλητικά διαλύει το δημόσιο σύστημα υγείας και κάνει το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους μεγαλοκλινικάρχες; Εν τέλει, τι έχει να επιδείξει στην υγεία, εκτός από κλειστά νοσοκομεία και αυξήσεις στα φάρμακα;». Και κατέληξε ότι «πολλά από τα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είχαν καν έναν, επιφανειακά έστω, φιλολαϊκό προσωπείο, αλλά, αντίθετα, χωρίς περιστροφές, μίλησε για την απευθείας στήριξη των ολιγων με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx