Κούρδοι μαχητές στο Αφρίν επιτίθενται εναντίον Τούρκων και μισθοφόρων (βίντεο)

Κούρδοι μαχητές στο Αφρίν επιτίθενται εναντίον Τούρκων και μισθοφόρων (βίντεο)

Στις 15 Μαΐου, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις της Αφρίν (ALF) ανακοίνωσαν ότι μονάδες τους πραγματοποιήσαν σειρά επιθέσεων εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο βόρειο Χαλέπι.

Σε επίσημη δήλωση, η κουρδική ομάδα δήλωσε ότι οι μαχητές της στόχευσαν στις 13 Μαΐου μια συγκέντρωση οχημάτων που μετέφεραν Τούρκους μαχητές στην πόλη Αφρίν με μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED). Δύο οχήματα καταστράφηκαν και ένα άλλο υπέστη ζημιά. Τραυματίστηκαν επίσης δύο μαχητές

Επίσης στις 13 Μαΐου, οι μαχητές του ALF πραγματοποίησαν δύο «ειδικές επιχειρήσεις» στην πόλη Azaz σκοτώνοντας τέσσερις μαχητές και τραυματίζοντας τρεις άλλους.

Στις 14 Μαΐου, το ALF στόχευσε θέσεις του τουρκικού στρατού στην πόλη Κιμάρε στο νότιο Αφρίν. Η ομάδα δημοσίευσε ένα βίντεο με τους μαχητές του να καταστρέφουν έναν ερπυστριοφόρο εκσκαφέα κοντά στην Κιμάρε με έναν αντιαρματικό πυραύλο (ATGM).

Το ALF είπε ότι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Kimare. Ωστόσο, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το ALF πραγματοποίησε δεκάδες επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο βόρειο Χαλέπι. Ο τουρκικός στρατός και οι μισθοφόροί του περιόρισαν την απάντησή τους σε λίγες επιθέσεις πυροβολικού σε κουρδικές περιοχές νότια του Αφρίν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι