Λάρισα: Φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης – Εντολή να κλείσουν όλοι πόρτες και παράθυρα

Λάρισα: Φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης – Εντολή να κλείσουν όλοι πόρτες και παράθυρα

Φωτιά ξέσπασε σήμερα (14.08.2024) το μεσημέρι σε μονάδα ανακύκλωσης και συγκεκριμένα στην περιοχή Ομορφοχώρι, 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λάρισας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στη Λάρισα έσπευσαν 32 πυροσβέστες με δέκα οχήματα με μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών, ενώ γίνονται και ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο. Επειδή από τη φωτιά στη μονάδα ανακύκλωσης παράγονται τοξικοί καπνοί, στάλθηκε μήνυμα προς όλους στην ευρύτερη περιοχή να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Ο μαύρος καπνός από το σημείο έχει σκεπάσει αρκετά τμήματα της Λάρισας και είναι ορατός ακόμη και 23 χλμ. από το σημείο. Η ίδια μονάδα είχε αρπάξει φωτιά και πέρσι το Φεβρουάριο. Κάθε χρόνο εκδηλώνονται πυρκαγιές σε κατά μέσα όρο δύο μονάδες ανακύκλωσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι